Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Vizes csodák a kertben

2018. június 05. 09:28 - fix24 Anna

Most, hogy végre lassan itt a nyár, ideje, hogy megszépítsük udvarunkat. Ám a legszebb kert is üresnek hat, ha nincsen benne egy szabad vízfelület. Már egy kis tó vagy mesterséges patakocska is megtölti élettel és energiával a környezetét, harmóniát és nyugalmat ad a szemlélőnek, és boldogságot a kert gazdájának.

20215445 - decorative koi pond

Egy helyes, barátságos kis csobogót nem is olyan nagy dolog összehozni: pár óra munkával, ötlettel és kézügyességgel elhasznált lomokból is varázslatos kis kutat építhetünk. Vagy ha komolyabb megvalósítást igénylő ötletünk van, bátran kérjük szakember segítségét. 

csobogo4

Összegyűjtöttünk néhány frappáns és látványos megoldást házi csobogókra.  Megéri a beruházást, hiszen az a plusz, amit hozzáadnak majd a kert hangulatához, felbecsülhetetlen. 

csobogo3

csobogo2

csobogo1

Garten Springbrunnen Selber Bauen – siddhimindfo

csobogo5

Egy kerti tó telepítése akkor a legmegfelelőbb, ha a tavat a kert olyan részébe helyezzük, ahol nincs a közvetlen közelében lombhullató fa, de azért félig árnyékolt helyen van, és naponta lehetőleg legfeljebb 4-6 órán keresztül kap közvetlen napsütést. 

to2

Emellett a tavak kialakítása alapvetően a rendelkezésre álló területtől és anyagi lehetőségeinktől függ. Általános szabálynak tartják, hogy a kerti dísztavaknál a vízfelszínnek legalább a 3,5-4 métert el kell érnie a kedvező vízminőség elérése érdekében.

Azt is előre el kell dönteni, hogy a tóba kívánnak-e halakat is telepíteni, mert ebben az esetben más szabályok vonatkoznak a tavak méretezésére. Ahhoz, hogy a halak biztonságosan kiteleljenek, a tónak egy ponton minimum 1 méter mélynek kell lennie, különben a halakat télire ki kell költöztetni a tóból.

to halakkal

Ha a megvalósításásban segítségre van szükséged, itt tudsz ajánlatot kérni szakembereinktől.

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Fürdőszoba ötletek - hogy hozzuk ki a legtöbbet belőle? - 2023

Fűtésszerelés árak, bojler bekötés árak 2024

Térkövezés árak és tanácsok a legszebb végeredményért - 2023

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr2514024490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása