Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Hogyan kerüld el a nem fizető ügyfeleket?

2018. április 17. 13:44 - Fix24.hu

Minden vállalkozó, szakember belefuthat olyan ügyfelekbe, akik nem tudnak vagy nem akarnak fizetni... Lehet magánéleti probléma, az is lehet hogy csak elfelejtette, de sajnos az is lehetséges hogy nem is áll szándékában. Viszont mi elvégeztük legjobb tudásunk szerint a munkát becsületesen, és szeretnénk megkapni a pénzünket.

 

Néhány tippünk arra az esetre szól, ha már megtörtént amit nem szerettünk volna, és nem fizettek ki minket.

 

a-man-opening-his-wallet_249x165.png

Első lépésként próbáld megtudni az okát, miért is nem fizetett ügyfeled. Hívd fel, vagy küldj egy emailt neki, melyben tájékoztatod az elvégzett munkáról. Kérdezz rá hogy megérkezett-e a kiállított számla, melynek a határideje már esedékes volt. Akár újra el is küldheted neki.

Ha első megkeresésre sem történt változás, küldj újra levelet, de már kicsit szárazabb hangvétellel. A levél, megkeresés tárgyában jelöld meg hogy "Fizetési felszólítás". Adj meg minden információt és segítséget a fizetéshez, a csatolt számla mellett küldd el a számlaszámot, cégnevet, pontos összeget, határidőt.

 Sajnos ha a továbbiakban sem történik fizetés, akkor a legjobb megoldás ha felajánlod, hogy megbeszéled vele a mi lehet a legjobb megoldás mindkettőtök számára. Ha tudod hogy átmeneti, de fizetési nehézségei vannak, és nagyobb összegről van szó, felbonthatjátok fix részletekre az összeget. Ez a megoldás még mindig jobb számodra, mintha soha nem kapnád meg az összeget. Ha sikerül közös pontra jutni, ezt foglaljátok írásba. 

fizetesi-felszolitas.jpg

A legrosszabb helyzet az, mikor a hajlandóság sincs meg az ügyfeledben hogy kifizesse a munkadíjadat, és egyezkedni sem tudsz vele a részletekről. Sajnos ilyenkor már a hivatalos felszólítás a következő lépés, melyet ügyvéd által megírva küldj el neki. Ilyenkor, és a vélt következményektől már megijednek az emberek, és ennek hatására megkeresnek Téged.

 Reméljük Te nem fogsz ilyen helyzetbe kerülni! Előzd meg, próbálj meg informálódni a leendő ügyfeledről, hiszen a bizalom megléte oda-vissza ugyan olyan fontos szakember és ügyfél között.

Szerencsére oldalunkon keresztül rengeteg ajánlatkérés vár téged , és rengeteg fizető ügyfél keres minden nap szakembert elvégzendő munkákra!

 

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Fürdőszoba ötletek - hogy hozzuk ki a legtöbbet belőle? - 2023

Fűtésszerelés árak, bojler bekötés árak 2024

Térkövezés árak és tanácsok a legszebb végeredményért - 2023

Festés árak és tudnivalók. Hogyan jövök ki a legjobban? - 2024

Kertépítés árak , kertépítés ötletek és tanácsok 2023

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr5913841310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása