Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Így dobd fel lakásod egy kis gipszkartonnal

2018. május 07. 18:43 - fix24 Anna

Ma már nincs is olyan építkezés, ahol ne lenne jelen az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, a gipszkarton. Alkalmazása egyszerű, kevés kosszal jár és nem utolsósorban megfizethető. Rengeteg ötletes megoldás létrehozható belőle. A gipszkartonnak a formák sem szabhatnak határt, ívek, szabálytalan alakzatok is megvalósíthatók belőle, ugyanis nagyon könnyen vágható, megmunkálható és alakítható. Az anyag egyik legnagyobb előnye, hogy száraz alapanyagokkal építhetünk, ami felgyorsítja és olcsóbbá is teszi az építést. A gipszkartont fém vagy fa tartószerkezetekre szerelik, glettelik és végül festik, tapétázzák, vagy valamilyen más módon burkolják. Legtöbbször álmennyezet válaszfalak készülnek a gipszkartonból, de az építőanyag kreatív felhasználása is egyre nagyobb teret kap.

Gipszkartonozás árak

gipszkarton

Álmennyezet

Gipszkartonból épített álmennyezeti megoldásokkal minden helyiségben ötletes, praktikus és látványos építészeti elemeket hozhatunk létre. Ilyet többféle céllal tervezhetünk - különböző síkokat egyesíthetünk, elrejthetünk benne vezetékeket, gépészeti elemeket, csöveket, remek világítási rendszert építhetünk bele. Bármi legyen is cél, egy látványos, modern elemet kapunk, mely a szoba összképét is feldobja.

almennyezet

Elválasztó pult

Aranykorukat élik a különféle térelválasztó megoldások is. A paravánok, függönyök és épített falak mellett egyre többen választják a gipszkarton megoldásokat, amikkel igényesen és praktikusan leválasztható például az otthon kialakított iroda, egy kihasználatlan terület vagy épp a mellékhelyiség. A térelválasztókat sokan további funkciókkal is felruházzák, például könyvespolcot alakítanak ki, tárolóegységet vagy virágállványt készítenek belőle.

gipszkarton_fal

Üvegtégla

A gipszkarton falakat gyakran párosítják, díszítik üvegtéglát. A lakásunkba beszűrődő napfény kellemesebbé teszi közérzetünket, ezért használják az üvegtéglát régóta oly előszeretettel a leválasztott terek megvilágításához. A felületén átszűrődő fény játékos hangulatot kölcsönöz a lakás bármely helyiségének. A színezetlen üvegtégla mellett a színskála minden árnyalatában kapható elemekkel egészen egyedi fényhatásokat érhetünk el otthonunkban.

uvegtegla

Ha megtetszett valamelyik megoldás, és meg szeretnéd valósítani őket, itt tudsz szakembereinktől ajánlatot kérni.

 

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Fürdőszoba ötletek - hogy hozzuk ki a legtöbbet belőle? - 2023

Fűtésszerelés árak, bojler bekötés árak 2024

Térkövezés árak és tanácsok a legszebb végeredményért - 2023

Festés árak és tudnivalók. Hogyan jövök ki a legjobban? - 2024

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr7313898314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása