Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

5 hiba, amit a szakember elkövet az első bemutatkozáskor

2017. november 14. 11:30 - fix24

Számtalan szakemberrel hoz össze minket a sors a fix24.hu felületén és néha csodálkozunk, hogy milyen alapvető üzleti szokásokat nem tudnak/ismernek. A legtöbb szolgáltató, biztos megélhetésre, kiszámítható üzletmenetre, jól fizető munkára vágyik. Ez egy szép cél, de ennek eléréséhez azért néhány fontos dologra érdemes odafigyelni, hogy jobb legyél a többieknél. 

o_ra2.jpg1. Ne késs el!

Milyen bemutatkozás az, ahol azzal indítasz az ügyfél felé, hogy elkésel? Ez lehet 5 perc, vagy 4 óra is (láttam ilyet) az mindegy hiszen nem értél oda a megbeszélt időpontra. Légy pontos és az első jó pontot már össze is szedted. A pontosság a tisztelet jele, ha így nyitsz, az ügyfél is már a kezdeteknél pozitivan kezel és ezt késöbb még magasabb árra, vagy több rugalmasságra válthatod. Ha mégis késel, akkor ne a megbeszélt időpont után, hanem inkább elötte jelezd azt.

 

 

 

2. Felkészületlenül érkezel!

Ez takarhat sok mindent. A "Tudna adni egy papirt meg tollat?" kérdés hallatán a hátamon áll a szőr. Miért mit gondolt a tisztelt szakember, fejben megjegyez egy komplett lakásfelujítást, vagy esetleg helyiségek méreteit? Lehetőség szerint kérj minnél több információt telefonon, hogy tudd, mivel kell készülni a felmérés során. Mérőszalag, vagy lézeres távolságmérő és jegyzetelésre alkalmas eszköz (papir, telefon, tablet) legyen mindig nálad. Miután lejegyzetelted az infomációkat, ami szükséges az árajánlat adásához, minden esetben beszéljétek meg a megrendelővel, hiszen, ha rosszul, vagy tévesen rögzítetted az információkat, akkor az ajánlatod is hibás lesz.

 

3. Nem tartod be az ajánlatadási határidőt!

calendar-670x300.jpgHa megígérsz egy határidőt, hogy mikor fogod elküldeni az ajánlatodat, akkor azt tartsd is be! Annál rosszabb nincs, amikor a megrendelő várja az árajánlatodat és te nem küldöd el azt időben. Már az első pillanatban arra teszel jeleket, hogy a végső határidőt is ilyen komolytalanul fogod kezelni. Minden esetben törekedj arra hogy időben elküld, vagy ha nem fog sikerülni és már előre látod ezt akkor azonnal jelezd a leendő megrendelőknek, hogy mikor fogod tudni küldeni.

 

4. Nem elég részletes az árajánlatod!

Az ajánlat az egyik legfontosabb része annak hogy megkapd a munkát. Minden esetben tüntess fel referenciákat, rövid bemutatást a cégedről esetleg csatolhatsz pár fényképet is. Minél több információt adsz meg magadról annál nagyobb bizalmat tudsz kiépíteni az ügyféllel. Egy részletes időterv nagyot tud dobni a végső elbíráláson, hiszen ha pontosan feltudod mérni hogy mennyi ideig tart a munka akkor a megrendelő is pontosan tudja, hogy mire számíthat. Ne felejtsd el az árajánlatot és részletezni, bontsd szét munkadíjra és anyagköltségre, amennyire csak tudod. Ha vannak előre látható problémák akkor ezeket is írd le részletesen, hogy később a munka kivitelezése során ne legyen belőle félreértés, hogy mit is tartalmazott és mit nem tartalmazott az ajánlat.

contract.jpg5. Nincs szerződésed!

Készíts magadnak minta szerződést, amely tartalmazza az összes olyan fontos információt ami neked szükséges ahhoz hogy a tisztelt megrendelő kifizessen és amely a megrendelőnek szükséges ahhoz hogy biztosítva érezze hogy a munka megfelelő minőségben, megfelelő határidővel és megfelelő műszaki tartalommal lesz elvégezve. Ha van rá lehetőséged a szerződés mintát nézesd át egy ügyvéddel. Ezt a minta szerződést érdemes már az első ajánlathoz csatolnod mert bizalmat ébreszt a megrendelőben, hogy kellően felkészült vállalkozóval, kellően felkészült szakemberrel van dolga és amennyiben őt bízza meg a munkával akkor nagy biztonsággal úgy lesz elvégezve, ahogy azt ő szeretné, ahogy a szerződés részleteit leírják.

 Ha ezt a pár szabályt figyelembe veszed, akkor sokkal nagyobb esélyed lesz arra hogy a munkát te nyerjd meg.

Sok sikert a munkakereséshez!

Ha további segítségre van szükséged akkor látogass meg minket ahol sok más hasznos tanácsot találhatsz!

 

 

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

Hibák, amelyeket üveggyapot szigetelés kivitelezése során elkövetnek

Mi az üveggyapot hőszigetelés és mire jó?

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Kerítésfestés árak és tudnivalók, olvasson hasznos tanácsokat - 2023

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr8813206601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása