Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Húsvéti készülődés

2018. március 27. 11:29 - fix24 Anna

Itt a tavasz, nyakunkon a húsvét, és a nagy készülődésben nem mindig jut idő a lakás, ház feldíszítésére, pedig a dekoráció nagyon fontos az igazi húsvéti hangulat megteremtésében. Éppen ezért pár gyors dekorációs ötlettel próbálunk segíteni, amikkel pillanatok alatt hangulatosabbá tudjuk varázsolni otthonunkat.

1. Tojáshéj vázácskák

Nem időigényes, mégis nagyon dekoratív apró díszei lehetnek a lakásnak ezek a vázák. Jól mutat festett tojásokkal is, de akkor is, ha csak natúron, festés nélül hagyjuk. Az elkészítése roppant egyszerű. Amennyiben festett tojásból kívánjuk készíteni, az első lépés az, hogy az általunk kiválasztott módon kidíszítjük a nyers tojásokat, és megvárjuk, amíg megszárad rajta a festék. Miután ezzel megvagyunk, egy éles késsel meglékeljük, kifolyatjuk a tartalmát (ezt akár a későbiekben süteményekhez is felhasználhatjuk), majd kiöblítjük, hagyjuk, hogy megszáradjon, és íme, már készen is van a kis vázánk. Kerülhet bele egy kis barkaág, virág, zöld levelecske, mindennel jól mutat.


2. Nyuszik, minden mennyiségben

Talán még az előzőnél is egyszerűbb ez a papírnyuszis asztaldekoráció: szalvétagyűrű, tojástartó, jelölő... De igazából csak a képzeletünk szabhat határt, mi mindent készítünk még el hasonló dizájnnal. Elkészítése csupán annyi, hogy színes papírból kivágjuk a nyusziformákat: kisebb-nagyobb téglalap (attól függően, hogy például a szalvétagyűrűhöz vagy a tojástartóhoz gyűrűként össze kell-e ragasztani), és két fül, majd ezután megrajzoljuk magát a nyuszit, és ha szükséges, a végén összeragasztjuk, vagy ráragasztjuk szívószálra, fogpiszkálóra, és már készen is vagyunk.

3. Ötletes tojásdekorációk

Ha már az előbb a nyusziknál jártunk, itt van egy nyuszis tojásdekoráció is. Nem időigényes, viszont némi kézügyességet igényel, hiszen miután a tojás egyik felét belemártottuk festékbe (ez lesz a nyuszi "ruhája"), nekünk kell filctollal megrajzolni a többi részletet.

Állatok közül húsvétkor még népszerűek a csibék is, ezeknek a tojásoknak a megvalósításához pár tollra, egy kis színes papírra, kézműves boltokban kapható mozgó szemekre és egy ragasztópisztolyra van csupán szükségünk.

Ezek a pöttyös tojások igazán vidáman hatnak a húsvéti asztalon. A pöttyöket készíthetjük ecset és festék, pár színes filctoll, vagy pedig színes papír és ragasztó segítségével.

Aranytojások csak a mesékben léteznek? Dehogy! Kézműves boltokban kapható arany spray-vel lefújva igazán gyorsan és egyszerűen varázsolhatunk magunknak mi is ilyen mesebeli dekorációt.

 4. Barkakoszorú

Mind közül talán a legidőigényesebb, de az eredményt elnézve mindenképpen megéri! Kezdésnek szükségünk van valamilyen koszorúalapra, például hungarocellből, és erre kell ráragasztani szorosan egymás mellé a vesszőkről leszedett aprócska nyúlfarkszerű barkavirágzatokat. Nem leszünk kész vele öt perc alatt, de igazán dekoratív, egyedi és visszatérő dísze lehet a koszorú lakásunknak húsvétkor.

Reméljük, hogy segíthettünk szebbé varázsolni az ünnepeket ezekkel dekorációs ötletekkel.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr413783228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása