Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Hogyan válasszunk vízvezeték-szerelőt?

2018. június 05. 09:33 - fix24 Anna

Előző blogbejegyzésünkben bemutattunk pár ötletes kerti vizes dekorációs elemet, most pedig segítünk abban is, hogy a tervezett felújítást a lehető legkönnyebben és legkörültekintőbben tudják elvégezni. De kezdjük az alapoktól. Ki is az a vízszerelő, és általában milyen munkákat végez? A vízvezeték-szerelő olyan mesterember, aki az ivóvíz és szennyvíz továbbítására szolgáló vezetékek telepítésére, karbantartására és javítására specializálódott.

Nézzük is meg, hogy mi alapján praktikus magunknak vízszerelőt választani. Először is döntsük el, hogy mekkora összeget szánunk a beszerelésre, átalakításra, felújításra, majd ebben az árkategóriában keresgéljünk tovább. Ezek után, amit a döntésnél ajánlott figyelembe vennünk a továbbiakban, az az, hogy a szakembernek vannak-e referenciamunkái, ha vannak, akkor milyenek, valamint az, hogy előző ügyfelek hogyan értékelték a munkájukat. A végső döntést ajánlott úgy meghoznunk, hogy ezeket mind figyelembe vettük, és ezután nyugodtan kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabb, legtapasztaltabb, legmegbízhatóbb szakembert.

A munkavégzés díja számtalan szempont alapján változhat. Egyrészt figyelembe kell venni azt, hogy mikorra tervezzük a munkálatokat. Hétvégén nagy valószínűséggel magasabb díjat számolnak fel a szakemberek a kiszállásért, ugyanez esetleg érvényes lehet az esti órákra is. Másrészt számít az is, hogy milyen jellegű munkáról van szó, például nem mindegy, hogy egy csöpögő csap megjavítására vagy egy ház teljes vízvezetékrendszerének kiépítésére keresünk szakembert. Az is számít, hogy hol van a munka, hol dolgozik a szakember. Budapesten és a főváros környékén, valamint más nagyobb városokban nagy valószínűséggel drágább a munkavégzés, mint vidéken. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a díjba a munkavégzéshez szükséges anyagok bele vannak-e foglalva, vagy azokról külön kell gondoskodnunk.

Természetesen még így is csak megbecsülni tudjuk a munkálatok költségeit, az adott helyzet mindig befolyásolhatja azt. Arra is figyelnünk kell, hogy lehet, hogy habár olcsóbb a szolgáltatás, nem feltétlenül lesz ugyanolyan minőségű, mint a drágább, de természetesen nem azt mondjuk ezzel, hogy egy kedvezőbb árakat kínáló szakember ne lehetne ugyanolyan alapos és precíz, mint egy magasabb árszabású társa. Emellett az is megfontolandó, hogy habár a vidéki szakemberek általában olcsóbban dolgoznak, nem feltétlenül éri meg őket egy fővárosi munkára felkérni, hiszen ilyenkor a munkások odautazását is nekünk kell megoldani. Alkudni többnyire lehet, ügyfélként lefelé, viszont szakemberként felfelé is.

A következőkben összegyűjtöttünk néhány alapvető vízvezeték-szerelési munka átlagos árát, de természetesen ezek változhatnak, lefelé és felfelé is.

További árak itt: https://www.fix24.hu/blog/vizszereles-arak/

Csaptelep csere, javítás munkadíj (mosdó, mosogató, kád, zuhany): 6000 Ft-tól
Sarokszelep csere: 4000 Ft-tól (anyagköltséggel!)
Mosdó, mosogató csere munkadíj: 15000 Ft
Mosdószifon, mosogatószifon csere munkadíj: 7000 Ft
WC csésze csere munkadíj: 8000 Ft-tól
WC tartály csere munkadíj: 7000 Ft
WC tartály javítás munkadíj: 5000 Ft-tól
WC töltőszelep csere munkadíj: 5000 Ft
Fürdőkád elbontás munkadíj: 8000 Ft
Fürdőkád beépítés munkadíj: 20000 Ft-tól
Fürdőkád leeresztőszelep javítás, csere munkadíj: 7000 Ft-tól
Zuhanykabin elbontás munkadíj: 8000 Ft
Zuhanykabin beépítés munkadíj: 30000 Ft-tól
Zuhanykabin panel felszerelés munkadíj: 8000 Ft-tól
Zuhanyszett felszerelése 5000 Ft
Mosó-, mosogatógép bekötés munkadíj: 8000 Ft
Vízóra csere munkadíj: 5000 Ft/1db, 8000 Ft/2db, 11000 Ft/3db
Vízóra beépítés munkadíj: 15000Ft/db
Vízóra tervezés+tervjóváhagyási díj+ügyintézés: 19000 Ft

Elektromos bojler csere: 20000 Ft

Kerticsap csere, javítás, szerelés, téliesítés munkadíj: 5000 Ft-tól

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Fürdőszoba ötletek - hogy hozzuk ki a legtöbbet belőle? - 2023

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr5414024498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása