Vitathatatlanul megjött a nyár!
Ilyenkor az ember néha felhívja az ismerőseit, rokonait és összehoz egy kis sütögetést. Megsüt mindent, ami mozog, vagy ami nő :) Néha túlsüti, néha nyers marad, de a lényeg, hogy együtt van mindenki, kit szeret, kit kedvel, kivel megosztaná az elmúlt pár nap, hét, hónap történéseit. Ők lesznek a sütögetősők.
Lényegében két részre oszlik a sütögetős kaszt. Az erkélyesre és a kertes/szabadtérisre.
Kezdjük az erkélyessel.
Ő az aki a helyi adottságokat teljesen kihasználja. A konyhában vagy nappaliban mégsem gyújtunk tüzet és ápoljuk a parazsat. Kipróbálta. Nem jött be. Bazi nagy füst volt és Marika a 3. emelet 2-ből 4x hívta a helyi erőket és egyszer a tűzoltóságot. Feladta. Szerzett takarítót innen, hogy újra meghíváskomformmá varázsolja a lakást.
Erkélyre költözött. Felállította a bárbekjút. Begyújtá. Tüdöt, szuperinfót, haver tüdejét nem kimélve parázzsá ízzította a faszenet. Megsüté a mgeszerzett húst. Megették, nagyott mulattak, takarítani sem kellett utána.
Van a kertes sütögetős. Ő már kicsit bonyolultabb eset, hiszen a kert jobb, ha nem egy Amazonas menti hangulatot áraszt, tehát a dzsungel megszüntetésével kezd, kertészre pedig itt talál.
Jobb esetben építtet egy komplett kis kerti konyhát, ehhez pénzt, fegyvert, paripát, kőművest nem kimél ésmegvalósítja a street food forradalom után a garden food forradalmát. Akár a már meglévő sűtő köré is könnyedén lehet igényes tárolót, asztalt kialakítani.
Miután a kert kiglancolva, sűtő felépítve, vagy fellállítva nekikezdhet az előkészítésnek, beszerzi az étket, megveszi a gyujtásra itélt fát/szenet, majd bont egy üveg sört/bort, elengedhetetlen kellékét a sütés/fözés beindításának.
Ha lehetősége van, akkor szépen megterít a kertben, fiúsan vagy lányosan :)
Amúgy pedig teljesen mindegy hogyan is néz ki egy ilyen összejövetel és a körítése. A lényeg úgyis az, hogy együtt legyünk és élvezzük a barátokat, rokonokat, ismerősőket: AZ ÉLETET!
Élvezzétek ti is :)