Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Lakásfestési trendek 2018

2018. április 06. 17:59 - fix24 Anna

Új év, új trendek. Itt a tavasz, mikor máskor lenne megfelelőbb az alkalom a lakás felújítására? A szobafestés egy fontos lépés otthonunk új arculatának kialakításában, ezért megpróbálunk segíteni, hogy a belső dizájn kiválasztásakor a legtöbbet hozhassa ki lehetőségeiből.

 

Lila és árnyalatai, minden mennyiségben

A nagyobb festékgyártó cégek minden évben meghirdetik az „év színét”, azaz azt a festőszínt, ami abban az évben meghatározónak, trendinek számít. Természetesen cége válogatja, hogy mit jelölnek ki konkrét árnyalatként, de idén abban mindenképpen egyetértettek, hogy a lilás színek a nyerők, legyen az élénk violaszín, vagy esetleg egy sápadt, szürkésebb árnyalat. 

Ombré festés

Az ombré festés nem csak hajon divatos, hanem most már a szobafalakon is hódít. A kifejezés egy színátmenetes festési módot takar, ahol a fal alsó és felső, vagy jobb és bal széle között az egyik festőszín szépen lassan átalakul a másikká. Kivitelezése nem egyszerű, viszont az eredmény nagyon látványos tud lenni.

 ombre.jpg

 

Falmatrica

Egyre nagyobb teret hódítanak az úgynevezett falmatricák. Ezek felragasztható, színes minták, amelyek könnyen életet lehelhetnek otthonunkba. Általában különböző sziluetteket ábrázolnak, legyenek azok virágok, fák, madarak, vagy egyéb dekorációs elemek körvonalai. Másik verziói pedig a szöveges matricák: az öntapadós betűkből motivációs szövegeket, idézeteket vagy személyes üzeneteket is ki lehet ragasztani a szoba falára.

 afal.jpg

 

3D falpanel

Ezek a többnyire hungarocell alapú panelek általában valamilyen térbeli mintát ábrázolnak, például hullámokat, sokszögeket. Nagyon dekoratív tud lenni, viszont vigyázni kell vele, nem szabad túlzásokba esni, mert nagy mennyiségben könnyen zsúfolt hatást kelthet. A felülete természetesen festhető, így szabadon alakíthatjuk kedvünkre a végső arculatot.

 3d3.jpg

 

Beltéri díszburkolat

Beltéri díszburkolat alatt a különböző tégla, kő vagy fa mintázatú, ám valamilyen mesterséges anyagból készült panelek által kialakult belső burkolatot értjük. Előnyük, hogy könnyen és hitelesen rusztikus hangulatot tudnak teremteni otthonainkban. Ránézésre teljesen olyan tud lenni, mintha igazi lenne, ám tapintásra és tömörségre már észrevehető a különbség.

 burkolat.jpg

 

Nyers beton

Egyre többször fordul elő, hogy a belső falakat „nyersen”, szürkén meghagyják, sőt vannak olyanok is, akik nem úgy hagyják, hanem direkt kezeletlen beton hatásúra csináltatják meg belső falaikat, tapétával vagy esetleg valamiféle más technikával. Ez a megoldás meglehetősen minimalista, és a jól kiválasztott, a stílussal összhangban lévő dekorációs elemekkel és berendezési tárgyakkal igazi „katalógusotthont” varázsolhatunk magunknak.

 

 

Reméljük, tippjeinkkkel tudtunk segíteni a felújítás előtt állóknak, vagy éppen azoknak, akik ezután kapnak kedvet ahhoz, hogy megújítsák otthonukat.

 

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

Hibák, amelyeket üveggyapot szigetelés kivitelezése során elkövetnek

Mi az üveggyapot hőszigetelés és mire jó?

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr2813813256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása