Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Mi legyen a szerződésben?

2018. augusztus 01. 20:46 - fix24 Anna

Miután válaszoltunk az ajánlatkérésre, és az ügyfél minket választott, a munkavégzés előtt egy nagyon fontos teendő van még: a szerződés összeállítása, majd, ha minden stimmel, aláírása.Na de miért is fontos egy szerződés? Azért hasznos írásos szerződést kötni, mert ebben mindkét fél megnevezheti igényeit, elvárásait, és a későbbiekben erre hivatkozhatnak, nem esnek még véletlenül sem félreértések, sem a munka részleteit, határidejét vagy esetleg díját illetően.

fix5

A tartalmát tekintve, a szerződésnek elsőként tartalmaznia kell a szerződő felek adatait. Ezen felül fontos benne leszögezni a munkavégzés idejét, időtartamát, határidejét. Szintén meg kell benne nevezni, hogy mire szól a munkavégzés, milyen munka az, amire a felek szerződtek, se több, se kevesebb. Semmiképpen sem feledkezhetünk meg a munkadíjról, órabérről, kiszállási díjról, anyagköltségről, amilyen kiadások csak felmerülhetnek. Ezzel kapcsolatosan azt is érdemes előre megadni, hogy a munkavégzés során felhasznált anyagokat melyik szerződő fél biztosítja. Ha hosszabb időtartamú a munka, érdemes azt is konkrétan leírni, hogy az időtartamon belül mely napokon, mettől meddig folyik a munkavégzés, vagy ha hétvégén is vállalunk munkát, az jár-e esetleges plusz költséggel.

fix4

Ezek az alapvető dolgok azok, amik egy jó szerződésben mindenképpen szerepelnek. De persze van, amikor a körülmények miatt indokolt, hogy más egyéb faktorokat is belevegyünk a szerződésbe, például hogy vállalunk-e garanciát munkánkra, és ha igen, mennyi ideig, vagy milyen értékben. Reméljük, hogy ezzel az útmutatóval segíthettük szakembereink - és ügyfeleink - dolgát.

 

 

 

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr9214156497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása