Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Készüljünk együtt az ünnepekre!

2017. december 12. 13:31 - Fix24.hu

Karácsony az év egyik legszebb Ünnepe. A gyerekek és felnőttek egyaránt izgatottan készülődnek, várják az ajándékokat, a közös családi összejöveteleket.

 

Kicsit több mint 10 nap van hátra, úgyhogy a fix24.hu csapata nevében szeretnénk kedveskedni néhány praktikus tippel a karácsonyi előkészületekhez.

 

A karácsonyi pánik elkerülése végett üljünk le és írjuk össze, mit is szeretnénk: dekoráció, egyedi ajándékok, ajándékcsomagolás,  ételek-italok, vendéglátás.

Időben gondoljunk a dekorációra, készüljünk elő! Vegyük elő az előző évi díszeket, égősorokat. Ellenőrizzük és ha szükséges vásároljuk újakat is, nehogy Szenteste derüljön ki hogy nem lesz fénypompában a karácsonyfánk. Ellenőrizzük, hogy rendelkezünk elég pohárral, tányérral, karácsonyi terítővel, szalvétával.

cc1e6d8687b3bdf3fbc35302144f45fd.jpg

Készíthetünk ehető dekorációkat a fára mézeskalácsból. Egyszerű és gyors dekorációként függeszthetünk szárított narancs szeleteket, aszalt gyümölcsöket. Pattogatott kukoricából fűzhetünk füzért a fára.Készítsünk otthon egyedi szaloncukrot. Olvasszuk meg a csokoládét az apróra vágott diót vagy mogyorót keverjük a csokiba és öntsük jégkocka tartóba. Dermedés után egyesével csomagoljuk be papírba. Díszíthetjük vele a fát, de kiváló ajándéknak is. Nyugodtan felhasználhatjuk a mikulás csomag megmaradt tartalmát is.

Nem tudjuk hogy vagytok vele, de mi a fix24.hu-nál nagyon szeretjük az egyedi és saját kezűleg készített ajándékokat, ezért adunk pár ötletet is , ha még nem gondolkodtatok rajta.

Remek ajándék lehet a barátoknak, szülőknek, nagyszülőknek az év legemlékezetesebb pillanataiból összeállított album.

Saját kezűleg készíthetünk gyertyát. Olvasszuk meg a viaszt egy edényben, illóolajból (narancs, vanília, citrom, levendula stb) cseppentsünk bele, majd öntsük az edénybe a kanócra. Hagyjuk megszilárdulni. Ételfestékkel színezhetjük is a gyertyákat.

image_1.png
A tömbgyertyákat dekorálhatjuk csipkével, gyöngyfüzérrel akár mintákat is rajzolhatunk rá. Egyszerű üveg gyertyatartókat festett mintákkal tehetjük személyessé.

Citromos-gyömbéres méz

Kiváló karácsonyi ajándék lehet annak, aki szereti a mézet vagy a teát. Szükségünk lesz egy kis befőttes üvegre. (Választhatunk különlegesebb formájú, mintájú üveget.) Kell még 1 citrom alaposan megmosva, vékonyra felkarikázva, 1 kis darab gyömbér meghámozva, vékonyan feldarabolva és méz.

image_1_1.png

A citromot és a gyömbért rétegezve beletesszük az üvegbe, majd addig töltjük mézzel, hogy megteljen az üveg.

Lezárjuk és a hűtőben pihentetjük fogyasztásig. Ajándékozásnál anyagból vagy csomagoló papírból vágjunk ki egy kört, s azt kössük az üveg tetejére. Dekorálhatjuk még kis fenyőággal vagy fahéjjal.

Ha nem csak a hagyományokhoz ragaszkodsz, akkor nyugodtan készíts olyan süteményeket is, amit mind nagyon szerettek, hiszen ez az ünnep a családról szól, rólatok!

Az egyik bevált kedvenc receptünket bátran ajánljuk az asztalra: ( Mi kipróbáltuk ;) )

Kókuszgolyó:

image_2.png

Hozzávalók:

1.25 dl Rostos Meggy-szilva-alma gyümölcslé vagy meggylé

250 gr darált háztartási keksz

10 dkg porcukor

5 dkg olvasztott vaj

1 mokkáskanál rum aroma

2 púpozott evőkanál kakaópor

1,5 evőkanál baracklekvár

kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

Dolgozz össze minden hozzávalót. Amikor teljesen homogén masszát kaptál, formáld golyókká. A golyókat forgasd meg a kókuszreszelékben. Érdemes 1 órát legalább a hűtőben pihentetni.


Nem utolsó sorban pedig készítsünk egyedi dekorációt e jeles ünnep alkalmából. Vonjuk be a családot is, nem csak szórakoztató lesz, de sokkal értékesebb és személyesebb lesz a látvány otthonunkban. Kerestünk nektek egy olyan egyedi ötletet, ami nekünk nagy kedvenc lett :)

Mire lesz szükséged? Karton lap vagy falemez. Egy fehér vászonnak való textil, vízfesték vagy tempera, és filc + kreativitás, a határ a csillagos ég.

Vond be a kartonlapot vagy fa lemezt a textillel, hogy vászont kapj, majd feszítsd ki, akár tűzőgéppel, akár ragasztóval.

Ezt követően nincs is más hátra, fessétek be kezeteket, és jöhet a szórakoztató fenyőfagyártás. Ujjatokkal különböző színű díszeket is rajzolhattok, de amíg friss a festék, le is szórhatjátok csillámporral. Végül ne feledkezzetek meg a fa ékéről, és koronázzátok meg egy csillaggal vagy fenyőcsúccsal. Ha elkészült és megszáradt, tegyük fel méltó helyére, a falra.

32a086925bddf1cc1595cf2386aa7609.jpg

Nagyon sok alternatíva, és praktikus, olcsó megoldás van még, bízunk benne érdekes volt cikkünk, és mindenki megleli örömét a készülődésben.

Kívánunk  Áldott Boldog Békés Ünnepeket Mindenkinek!

 

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Fürdőszoba ötletek - hogy hozzuk ki a legtöbbet belőle? - 2023

Fűtésszerelés árak, bojler bekötés árak 2024

Térkövezés árak és tanácsok a legszebb végeredményért - 2023

Festés árak és tudnivalók. Hogyan jövök ki a legjobban? - 2024

Kertépítés árak , kertépítés ötletek és tanácsok 2023

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fix24.blog.hu/api/trackback/id/tr3613480645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása