Fixman

Mert egyszer mindenkinek kell egy szakember

Igy oldódik meg a szakember probléma - Egyre több jön haza Magyarországra

2018. október 07. 18:56 - fix24

Próbált már szakembert keresni? Azt tapasztalhatja, hogy igen nehéz megtalálni őket. Kevesen vannak, hosszú határidőkre vállalnak munkát, szinte bármennyi pénzt elkérhetnek. Most ők a rocksztárok, a társadalom hiányzó láncszemei és lassan már az ügyvédek is burkolók és kőművesek szeretnének lenni, annyira menők.

Hová tüntek a szakemberek?

Az elmúlt hónapokban több ezer szakembert kérdeztünk meg, és az alábbi okokat tudtuk meghatározni:

  • alacsonyak voltak a bérek, amiket megkereshettek - pár évvel ezelött wgy osztrák, vagy német piacon a szakemberek a hazai béreknél 5-ször, 10-szer többet kereshettek és ebbe még az is belefért, hogy az ottani megélhetés sokkal drágább, továbbá ez a különbség feledtette azt is, hogy a családtól távol volta hetekig, akár hónapokig.
  • kevés volt a munkalehetőség - még nem dübörgött 6-8 éve az építőipar mint most, sokkal kevesebb volt a magászemélyek által finanszírozott felujítás, nem voltak 200 méterenként a földből kinövő irodaházak, társasházak, pangott a piac, az akkori kapacítások sokkal nagyobbak voltak az aktuális igényeknél, ezért egy  szobafestő vagy elment egy gyárba, vagy szakmát váltott, vagy külföldre menekült a hazai helyzet elöl
  • elfogyott az utánpótlás - öregszik a szakember társadalom. Nem trendi manapság azt mondani a szórakozóhelyen, hogy kőművesnek tanulok, ezen felül a szakmai képzéseket a megkérdezett szakemberek közel 90%-a nem tartja megfelelőnek. Kevés szakembert képzünk és azt is inkább másodlagos, utólagos képzésként, mintsem a régi rendszereben megszokott szakmunkásképzőkben. Az igy végzett tanulók pedig nem tekintenek megélhetésként a megszerzett tudásra, sokszor teljesen más területen folytatják pályafutásukat, számtalan alkalommal, szinte már az iskolapadban ülve kapnak ajánlatot cégektől.

Az egész országra jellemző a szakemberhiány?

A válasz erre határozott NEM.  Budapest, Pest megye és az M1 autópálya vonala maximálisan terhelt, de az ország keleti, déli részén közel sem ilyen a helyzet. Egy két nagyváros még problémás, de alapvetően ha ki akarnánk festeni, akkor megdöbbentően gyorsan találnánk szakembert. Sokkal gyorsabban, sokkal több szakember állhat rendelkezésünkre és az árak is lefogadhatóak.

szakember-kerdoiv-infografika-fix24.jpg

Lesz még valaha szakember?

Egyre több szakember kezdi meglátni a hazai lehetőségekben a helyzetet és dönt úgy, hogy hosszú évek után visszatér az országba, vagy az eddig rejtőzködő munkáját (gépkezelő egy gyárban, rendőr, tűzoltó, vagy akár ápoló) cseréli vissza eredeti szakmájára.

  • Az árak közelítenek a német, vagy osztrák órabérhez, vagy négyzetméter árhoz (nem, nem ahhoz, amit egy német kőműves, vagy burkoló keres, hanem ahhoz, amennyit egy magyar, lengyel, román stb. tud keresni náluk, mert úgye az teljesen tiszta mindenkinek, hogy az töredéke a fogadó ország szülötteinek keresetéhez). Manapság a budapesti burkoló árak, vagy a pest megyei köműves árak kisértetiesen hasonlóak egy osztrák árképzéshez. A zsebben maradó összeg pedig fénysebességgel közelít ahhoz, amennyi kint megmaradt, hiszen az ottani lakhatás, autóhasználat, hazautazási költség töredéke az itthoni.
  • Dübörög az építőipar, csúcson a magánszemélyek által indított lakásépítés, felujítás, egy szakember számára a jelenlegi hazai helyzet az a kánaán. Eldönthetik mikor és mennyiért vállalnak munkát, kinél, hol és ha valami nem tetszik nekik, akkor nyugodtan mondhatnak nemet, 10 másik ügyfél fog a felszabaduló időpontra ugrani.
  • Egyre kevesebbet kommunikálnak az emberek, a megoldásokat manapság az interneten keresik és az ott már jelenlévő szakemberek lassan kezdik némára állítani a telefonjaikat, annyi hívást kapnak.

Miért nem talál most szakembert?

Mert az ügyfelek elvárásai messze vannak a rideg valóságtól. Egy szakember már ritkán megy el egy munkára 5-10 ezer forint alatt, egy vizvezetékszerelő nem fog csapot cserélni, egy burkoló nem rak fel 2 m2 csempét és egy villanyszerelő nem cserél csillárt. Egyszerűen nem éri meg senkinek. Nem éri meg az ügyfélnek a a villanyszerelő órabérét kifizetni, mert akkor többe fog kerülni a csillár, vagy kapcsoló felrakása, mint maga a termék. De nem éri meg a szakembernek sem, mert annyi idő alatt sokkal többet keres, ha inkább egy lakás újrakábelezésén, vagy felujításán dolgozik. Az ügyfelek sokallják ezeket az órabéreket és a szakemberek keveslik a kérhető összeget.

Mégis, akkor hogyan találok szakembert?

Fel kell mérni először, milyen munkára keres szolgáltatót. Ha csak egy ajtó javítására, vagy egy biztosíték cseréjére, akkor sokkal gyorsabban talál megoldást, ha inkább egy gyorsszervízhez fordul, akiknek olyan munkák, mint csapcsere, zuhanykabin csere, fűtésszerelés a napi rutinjuk.

Ha több napos munkáról van szó, akkor viszont bátran forduljon szakemberekhez, szinte biztos, hogy valamelyik szakemberkereső oldalon talál is egyet. Azt is fontos tudni, hogy a jelenlegi szakember helyzetben a szolgáltatók erősen válogatnak a munkák között. Manapság sokkal több a fóka, mint a vadász. A vadászok a legszebb, legjobb fókákat keresik, egy fókának (ügyfélnek) meg kell találni azt a vadászt, aki igazán őt akarja.

Átalakulni látszik a piac

Két fontos terület látszik kibontakozni, amivel az ügyfeleknek meg kell barátkozni és alkalmazkodni hozzá. Egy napos "apró" munkák, erre mindenféleképpen gyorsszervízt javaslunk, ebbe a munkába szakemberek manapság már nagyon ritkán nyúlnak bele.. Több napos munkák, erre fog jellemzően találni szakembert. Készüljön fel, ha fontos önnek a szakember személye, akkor, lehet pont akkora kap időpontot, mint a szivsebészeti szakrendelésre: 2025 március 17 14:30.

Mi lesz most, lesz akkor szakemberem?

Lesz. Biztosan lesz. Valószínüleg nem 900Ft/óra költségen. Be kell látni, ez az idő már elmúlt. Ha sajnos ettől nagyobb összeg az Önnek sok, akkor érdemes inkább elkezdeni a internetet bújni, kiváló videók vannak, hogyan kell egy csapot kicserélni, vagy a nappalit kifesteni. De ha sem a kézügyesség, sem a rászánható idő nincs meg, akkor érdemes olyan oldalakat keresni, ahol a szakemberek megtalálhatók. Online szakemberkeresők, ahol egy egyszerű kérdéssorra válaszolva megkereshetjük az ideális jelölteket, feladhatjuk a munkáinkat ingyen és a szakemberek keresnek minket ajánlataikkal.

A helyzet javul, lassan, de javul. Csökkenek a várakozási idők, emelkedik a szakemberek száma, de itt is megfigyelhető a drágulás, talán jobban, mint más területeken. Aki nem emeli az árait most, az biztonságot keres és az elkövetkező 6-8 hónapra már el van látva munkával, a többiek árat emelnek és így akár már 2-3 héten belül elérhetőek az ügyfelek részére. Aki pedig holnapra akar szakembert, az is biztosan fog találni, de az ár ezt a határidő elvárást biztosan tükrözni fogja!

Ha van véleménye, akkor azt szívesen fogadjuk!

Ha anyag árakra kiváncsi, klikkeljen ide!

Ha további munkadíjakra kíváncsi, akkor klikkeljen ide!

 Kerti munkálatok ősszel- Mit kell mindenképp elvégezni – 2023

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

Hibák, amelyeket üveggyapot szigetelés kivitelezése során elkövetnek

Mi az üveggyapot hőszigetelés és mire jó?

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Szólj hozzá!

Hogyan dobd fel a lakásod csak párnák segítségével

2018. augusztus 01. 20:56 - fix24 Anna

Ne becsüld alá a párnákkal való dekorálás erejét! Ez egy szörnyen egyszerű mód arra, hogy csak egy kicsi pénz- és energiabefektetéssel is megújítsd szobád arculatát.

Cseréld le a párnákat, amik a kanapédhoz jártak.

Sokkal több izgalmat csempészhetsza nappalink kinézetébe, ha a kanapé anyagával megegyező mintájú párnákat pár, kicsit meghökkentőbb színű és mintájú párnára cseréljük.

Használj páratlan számú csoportokat.

Ha már párnáról van szó, ne szokásosan, kettesével rendezd el őket, hanem használj páratlan számú párnát, mondjuk hármat. Ezzel játékosságot csempészhetsz a kompozícióba.

Gondolkozz nagyban... és kicsiben.

A nagy, puha párnák hátköznapibbnak, barátságosabbnak mutatnak, míg a kicsi, szabályosak inkább elegánsnak, hivatalosnak tűnnek. Javasoljuk, hogy játssz a méretekkel, helyezz egy nagyobb párnát hátulra, ami hívogatóbbá teszi a kanapét, elé pedig kisebbeket, amik magukra vonzzák a tekinteteket.

Kombinálj különböző színeket és textúrákat.

Sokan inkább semleges színeket használnak a lakberendezésben, mert nem mernek merészebb árnyalatokkal kísérletezni. Ez viszont azt eredményezi, hogy a szoba összképe átlagos, egyszerű lesz. Ne félj keverni a színeset a mintással, kísérletezz különböző anyagokkal, egy jól kiválasztott kompozíció nagyon jól tud mutatni!

Lakberendezésre fel! Ha segítségre lenne szükséged, itt tudsz szakembereinktől segítséget kérni.

Okos otthon tippek, tudnivalók és árak 2023

Kőzetgyapot födém szigetelés

Mi az a bitumenes lemez?

A bitumenes lemez lerakásának gyakori hibái és hogyan kerülheti el őket

Bitumenes lemez lerakása, mire figyeljünk?

Szólj hozzá!

3 szuper otthoni tipp nyárra

2018. augusztus 01. 20:55 - fix24 Anna

A gyümölcsszedő akcióktól a kertipartikig, most van itt az ideje, hogy kihasználjuk és élvezzük a nyár adta lehetőségeket. Ám ilyenkorra sokunk megfárad, és könnyen elkényelmesedhetünk. A következőkben bemutatjuk, hogy hogyan vihetünk életet otthonunkba a nyári pangás idején.

Virágot minden szobába!

A virágok nem csak élénk színükkel varázsolják vidámabbá lakásunkat, de illatukkal nyári frissességet csempésznek otthonunkba. Próbáljuk meg a legváratlanabb helyekre helyezni a kis virágcsokrokat, például könyvespolcra, hiszen ezzel izgalmasabbá varázsolhatjuk a szobát.

Tartsuk távol a rovarokat!

Mindenki tudja, milyen idegesítő, mikor minden nyáron a napjainkat a legyek, az estéinket pedig a szúnyogok keserítik meg. A távoltartásukra több módszert is alkalmazhatunk, de mind közül a leghatásosabb a szúnyogháló, akár ajtóban, rolóban vagy függönyben gondolkozunk.

Frissítsük fel a hűtőszekrényt!

Nyáron a piacok szemetgyönyörködtetően sokszínűek: a rengeteg friss idénygyümölcs- és zöldség egy varázslatos képet fest. Könnyen hasonló képet varázsolhatunk hűtőnkbe, ha a helyi kistermelőktől vásárolt gyönyörű és ízletes zöldségekkel és gyümölcsökkel töltjük fel nyáron a hűtőnket.

https://www.fix24.hu/blog/tetovalas-sminkt…kell-tudni-roluk/

Szólj hozzá!

5 egyszerű mód, hogy könnyedén feldobd a lakásod

2018. augusztus 01. 20:54 - fix24 Anna

Szeretnéd csak szimplán feldobni, vagy teljesen átalakítani lakásodat, fáradságos munka nélkül? Mi segítünk. ha meguntad, ahogy lakásod kinéz, vagy éppen most költöztél, próbáld ki az alábbi ötleteink egyikét.

Bánj bátran a színekkel.

Régóta játszadoztál a gondolattal, hogy kipróbálj egy mély padlizsánszínt, vagy egy vidám világoszöldet a szoba falára? Ne félj a sötét, vagy éppenséggel az élénk színektől, jól kiválasztott bútorokkal és kiegészítőkkel könnyedén ellensúlyozni lehet egy határozottabb színt, nehogy túl sok legyen. Akár az is nagyon mutatós, ha csak egy falat festünk be a választott színnel, azzal is könnyedén feldobhatjuk a szobát.

Bővíts teret.

Persze nem szó szerint, nincs szükség a falak lebontására, hogy optikailag nagyobbnak, tágasabbnak tűnjön egy helyiség. Erre a célra tökéletesen megfelelnek a tükrök. Egyszerűen, olcsón megvalósítható, és kellemes eleganciát csempész még az olyan helyekre is, mint például a konyha.

Tedd hangulatossá az étkezőt.

Sokkal barátságosabb hangulatban tölthetjük az étkezéseket, ha a nappali játékosságából csempészünk valamit az étkezőbe is. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy puha kötött takaró, párnák a székeken megteszik a várt hatást.

Játssz a fényekkel.

Egy egyszerű szobát is fel lehet dobni könnyedén, ha kreatívan oldjuk meg a világítást. Egy egyedi, szokatlan lámpa könnyedén izgalmassá varázsol minden szobát.

Dekorálj édesen.

Szó szerint! Átlátszó üvegtálakba helyezett színes cukorkákkal, csokikkal nemcsak finom, de vidám és mutatós dekorációt készíthetünk otthonunkba.

Ha további segítségre lenne szükséged, itt tanácsot kérhetsz lakberendező szakembereinktől.

 

Kenhető vízszigetelés

Lapostető vízszigetelés

Mi az a bitumenes lemez?

Régi lapostető szigetelése - előnyök, tippek!

Tetoválás, sminktetoválás – Mit kell tudni róluk? – 2023

Szólj hozzá!

Mire figyeljünk oda munkavégzés után?

2018. augusztus 01. 20:51 - fix24 Anna

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, miután az ügyféllel megbeszéltek alapján elkészültünk a melóval, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

Miután befejeztük a munkát, az első és legfontosabb teendő, hogy kikérjük az ügyfél véleményét, megbeszéljük vele, hogy mindent rendben talál-e, vannak- e esetleges hiányosságok, vagy esetleg valamit máshogy képzelt-e el, ha igen, akkor pedig az a cél, hogy minél előbb javítsunk rajta, persze miután megállapodtunk abban, hogy ezt az ár tartalmazza-e, vagy plusz térítés ellenében vállaljuk a feladatot, már ha ez nem volt előre a szerződésben rögzítve. Ne feledjük: az ügyfél elégedettsége a legfontosabb!

Ha ezen túlvagyunk, és mindenki elégedett, fontos, hogy feltakarítsunk magunk után, ne káoszt hagyjunk ott magunk után. Persze kivétel az, ha szerződésben vagy szóban másban állapodtunk meg, például hogy az ügyfél előzetesen magára vállalta a takarítás felelősségét.

Miután pedig mindennel kész vagyunk, és az anyagiakat is elrendeztük, egy dolog maradt csak hátra: ne felejtsük el megkérni az ügyfelet, hogy a fix24.hu-n értékelje munkánkat, hiszen egy-egy pozitív értékelés mindig csak közelebb visz minket ahhoz, hogy a következő alkalommal is minket válasszanak az ügyfelek.

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

 

Kenhető vízszigetelés

Lapostető vízszigetelés

Mi az a bitumenes lemez?

Régi lapostető szigetelése - előnyök, tippek!

Tetoválás, sminktetoválás – Mit kell tudni róluk? – 2023

A bitumenes lemez lerakási hibái

Hogyan rakjuk le helyesen a bitumenes lemezt?

Bitumenes lemezek fajtái

Milyen a jó beton? - beton, betonozás árak és tudnivalók 2023

Szólj hozzá!

Mire figyelj, mielőtt nekilátsz a munkának?

2018. augusztus 01. 20:49 - fix24 Anna

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, mielőtt nekiállnánk a munkavégzésnek, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

fix5

Először is, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a szerződés rendben legyen, mindkét fél számára átláthatóan és egyértelműen legyen megfogalmazva, ne történjenek félreértések, és ne legyenek úgynevezett kiskapuk, hiszen nagyon fontos a bizalom ügyfél és szakember között.

penz

Ezen felül legyen minden pontosan megbeszélve az ügyféllel, hogy mikor kezdik a munkálatokat, melyik nap, hány órakor, mikorra kell befejezni, mekkora időtartam áll rendelkezésre, amit nem szabad túllépni. Valamint abban is fontos megállapodni, hogy munkaórák alapján órabért kapunk, vagy van egy fix munkadíj, a munka időtartamától függetlenül. Fontos leszögezni, hogy mi a konkrét munka, amire szerződtünk, se több, se kevesebb.

fix1

Emellett szükséges abban is megállapodni, hogy a munka megkezdése előtt szükséges óvintézkedésekről, amik biztosítják, hogy a munkavégzés során ne essen kár semmiben, a szakember, vagy az ügyfél köteles gondoskodni.

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

 

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Szólj hozzá!

Mire figyelj oda munkavégzés közben?

2018. augusztus 01. 20:48 - fix24 Anna

Az eheti bejegyzésünkben arról írunk, mire kell odafigyelni, miközben az ügyféllel megbeszéltek alapján nekiállunk a munkavégzésnek, hogy minden flottul menjen mind a szakember, mind az ügyfél számára.

fix4

Először is, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy minden, amiben munkavégzés során a szakember és csapata esetlegesen kárt tehet, megfelelően védve legyen, például lefóliázva, vagy hasonlók. Azt is fontos előre leszögezni, hogy ezeket az előkészületeket az ügyfél előre elvégzi, vagy a szakemberre vár a feladat.

fix3

Ezen felül talán a legfontosabb, hogy mindent a megbeszéltek alapján végezzünk el, se többet, se kevesebbet, ahogy azt - remélhetőleg - előzetesen a szerződésben rögzítettük. Ne felejtsük el, hogy az ügyfél elégedettsége a legfontosabb, így a megfelelő minőség és eredmény elérése érdekében akár a munkavégzés közben is konzultáljunk az ügyféllel a részletekről.

fix1

Minden kedves szakemberünknek sikeres munkavégzést kívánunk!

Ha még nem vagy szakemberünk, regisztrálj itt.

 

 

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Szólj hozzá!

Mi legyen a szerződésben?

2018. augusztus 01. 20:46 - fix24 Anna

Miután válaszoltunk az ajánlatkérésre, és az ügyfél minket választott, a munkavégzés előtt egy nagyon fontos teendő van még: a szerződés összeállítása, majd, ha minden stimmel, aláírása.Na de miért is fontos egy szerződés? Azért hasznos írásos szerződést kötni, mert ebben mindkét fél megnevezheti igényeit, elvárásait, és a későbbiekben erre hivatkozhatnak, nem esnek még véletlenül sem félreértések, sem a munka részleteit, határidejét vagy esetleg díját illetően.

fix5

A tartalmát tekintve, a szerződésnek elsőként tartalmaznia kell a szerződő felek adatait. Ezen felül fontos benne leszögezni a munkavégzés idejét, időtartamát, határidejét. Szintén meg kell benne nevezni, hogy mire szól a munkavégzés, milyen munka az, amire a felek szerződtek, se több, se kevesebb. Semmiképpen sem feledkezhetünk meg a munkadíjról, órabérről, kiszállási díjról, anyagköltségről, amilyen kiadások csak felmerülhetnek. Ezzel kapcsolatosan azt is érdemes előre megadni, hogy a munkavégzés során felhasznált anyagokat melyik szerződő fél biztosítja. Ha hosszabb időtartamú a munka, érdemes azt is konkrétan leírni, hogy az időtartamon belül mely napokon, mettől meddig folyik a munkavégzés, vagy ha hétvégén is vállalunk munkát, az jár-e esetleges plusz költséggel.

fix4

Ezek az alapvető dolgok azok, amik egy jó szerződésben mindenképpen szerepelnek. De persze van, amikor a körülmények miatt indokolt, hogy más egyéb faktorokat is belevegyünk a szerződésbe, például hogy vállalunk-e garanciát munkánkra, és ha igen, mennyi ideig, vagy milyen értékben. Reméljük, hogy ezzel az útmutatóval segíthettük szakembereink - és ügyfeleink - dolgát.

 

 

 

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Szólj hozzá!

Milyen egy jó ajánlat?

2018. augusztus 01. 20:45 - fix24 Anna

A következő hetekben bejegyzéseinkben szakembereink munkáját megkönnyítendő, lépésről lépésre próbálunk segítséget nyújtani az ajánlatadástól a munkát követő értékelésig. Ebben a bejegyzésünkben arról írunk, mit tartalmaz egy jó ajánlat, hogyan lehet azt az ügyfelek számára attraktívvá tenni, hogy minél többen válasszák a Ti munkátokat.

fix3

Az első lépés az, hogy ügyfeleink ajánlatot kérnek, és ez felkerül a Fix24 oldalára, a Piacra, itt lehet válogatni a munkák közül. Az ajánlatkérés minden esetben tartalmazza az elvégzendő munka helyét, megnevezését és a munkára vonatkozó leírást is. Ha számodra megfelelő az elvégzendő munka és tudod vállalni, akkor egy kattintással ajánlatot adhatsz a felhasználónak, amiért a meghatározott kredit levonásra kerül. Ekkor megkapod a pontos elérhetőséget a munkaadóhoz, és közvetlenül tudtok egyeztetni a részletekről. Fontos, hogy mikor elfogadod az ajánlatkérést és megkapod a felhasználó elérhetőségeit, minél hamarabb vedd fel vele a kapcsolatot, hogy te kapd meg a munkát.

fix2

Egy jó ajánlatnak mindenképpen tartalmaznia kell a tervezett munka rövid bemutatását, a munkafolyamat pontos meghatározásával, a felhasználandó anyagokat, azok árát, a munkavégzés előrelátható díját, a különböző határidőket, a munkavégzés időpontját, esetlegesen milyen garanciát vállalsz a munkára, valamint csatolhatsz fotókat is korábbi munkáidról, referenciákként. Ezek után már csak az ügyfélen múlik, hogy a rendelkezésre álló ajánlatok közül melyik szakembert választja.

fix1

 

Hol találok szakembert az üveggyapot hőszigetelés kivitelezésére?

Az üveggyapot szigetelés 12 előnye

Mikor ne használjak üveggyapot szigetelést?

 Geotextil- hogyan válasszunk, milyen típusok vannak?

Geotextil alkalmazása

Ablak-Ajtó beépítés árak és legfontosabb tudnivalók - 2023 

Cserepeslemez árak, cserepeslemez felrakása 2023

Hőszigetelés árak, hőszigetelés ötletek 2024

Fürdőszoba ötletek - hogy hozzuk ki a legtöbbet belőle? - 2023

Szólj hozzá!

Az otthon melege, avagy kreatív fűtési megoldások

2018. június 05. 09:35 - fix24 Anna

Habár a nyári melegben nem éppen tűnik aktuálisnak, de ilyenkor is gondolnunk kell az eljövendő hideg, téli estékre, hogy akkor is meg tudjuk teremteni az otthon melegét. Most pár fűtési technikát mutatunk, amelyek amellett, hogy hatékonyak, még jól is mutatnak.

Kandalló

Az ember kandallóját egy életre választja, nem csupán néhány évre, mint TV-jét, autóját. Ezért fontos, hogy mindenben megfeleljen az elvárásainknak, és harmonikusan illeszkedjen otthonunk képébe. Egy minőségi, szakszerűen megépített, jó kandalló elkísér minket egy életen át, ezért fontos, hogy hozzáértő szakembert válasszunk a kandallóépítéshez. Vagy akár választhatjuk a kanndallók nem hagyományos verzióját, és elektromos kandallót is építtethetünk be magunknak

Cserépkályha

Ha szeretnénk visszacsempészni a régi idők hangulatát otthonunkba, egy cserépkályha remek megoldást jelent. A cserépkályha kiválóan megtartja a meleget akár több órán keresztül, miután a tűz már kialudt, így nem kell a folyamatos tűzrakással vesződni, mindemellett rendkívül dekoratív látványt nyújt. A jól megépített cserépkályha az egyik leggazdaságosabban működtethető tüzelőberendezés, hatásfoka szakszerű üzemeltetésnél 72-85%. Használatánál rendkívül fontos szempont, hogy a már egyszer felfűtött cserépkályha lehetőleg sosem hűljön ki teljesen. Ezért szükséges a napi egyszeri begyújtás és felfűtés. Egyedüli hátránya, a begyújtás után annak melegedését nem azonnal, hanem mintegy 1-1,5 óra elteltével kezdjük érezni.

Akármelyik verzió mellett is döntunk, a munkavégzéshez hozzáértő mesteremberek segítségére lesz szükségunk. A munkálatokhoz ajánlatot itt tudtok kérni szakembereinktől.

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása